April 23, 2012
Artikel
Britta’s Blog

Over hondengedrag, therapiehonden en therapiesessies

Dit zijn mijn eerste woorden op het blog van Stichting Contacthond. Regelmatig zal ik op dit blog berichten over mijzelf, mijn werk bij Contacthond en over het gedrag van honden.

Ik werk met honden. Elke dag op verschillende manieren. Ik heb over honden een heleboel geleerd. Veel uit boeken en nog meer van het werken met honden. Het meest interessant vind ik het gedrag van honden. Hierover leer ik elke dag weer. Zeker tijdens het werk voor Contacthond. Het hondenwerk doe ik met hart en ziel en daarom wil ik het ook graag delen. Hier op het blog.

Ik zal beginnen met mijzelf voor te stellen. Ik ben Britta Muttray. Ik heb twee kinderen. Mijn dochter is 6 en mijn zoon is 11 jaar oud. En ik heb twee honden, een Dwergpoedel en een Gos d’Atura. Ik werk sinds januari 2012 voor Contacthond en ben hondeninstructeur en hondengedragstherapeut. Dat betekent dat ik les geef op een hondenschool en probeer mensen die problemen hebben met hun hond verder te helpen. Eén dag per week werk ik voor Stichting Contacthond in een zorginstelling waar ik honden inzet als hulpmiddel tijdens therapie. De therapeut (in dit geval een fysiotherapeut) van een cliënt vertelt aan mij wat de doelen zijn waar een cliënt aan werkt en ik bedenk vervolgens hoe we deze doelen met behulp van de hond kunnen bereiken. Of hoe we een cliënt überhaupt zo ver krijgen dat hij of zij weer iets wil doen aan therapie. En hoe dit precies eruit ziet, daarover ga ik hier schrijven. Elke keer een beetje meer…

 

Nikki Rethmeier