July 23, 2014
Even voorstellen..

Abbey Mense is sinds januari 2013 werkzaam bij Stichting Contacthond. Als pedagoog geeft zij inhoud aan de kind- en jongerenprojecten. Daarnaast werkt ze mee aan de organisatie-ontwikkeling van de stichting en is vanaf deze zomer onze vrijwilligerscoördinator.

Inspirerende gesprekken

CH1

Abbey en haar hond Kayla

“In 2012 leerde ik Suzanne kennen tijdens ons werk op de zorgboerderij. Dat voorjaar volgde ik ook de cursus Hond in Zorg bij Nikki.  Sindsdien hebben we veel inspirerende gesprekken met elkaar gevoerd en ben ik uiteindelijk ook gaan werken voor de stichting.

Ik werk samen met Suzanne aan de PR en communicatie. Daarnaast zet ik specifieke acties uit, zoals de Goede Doelen Wensen Actie van de Dekamarkt, waarbij we de eerste plaats en 1000,- in de wacht sleepten.

Interesses combineren

Ik kan bij Stichting Contacthond mijn verschillende interesses goed combineren. Ik ontwikkel projecten voor communicatie, fondsenwerving en pr én ik zet me, als pedagoog, in bij de therapiesessies voor de jongeren zelf. Vanaf september 2014 beginnen we met een nieuwe training voor jongeren en jongvolwassenen met gedragsproblematiek en een verstandelijke beperking bij de Hartekamp Groep.  Ik ben nu op basis van de informatie van de cliënten de sessies aan het voorbereiden en zoek samen met Lianda, de hondenbegeleider, geschikte activiteiten met de hond uit om deze cliënten te helpen om steviger in het leven te staan.

Mijn hond Kayla

Ik woon met een kat en een hond in het leukste straatje in het centrum van Haarlem. Kayla is een golden retriever van ruim 8 en is als opvanghond hier komen wonen. Ondertussen is ze de grote lieveling van alle buren en van alle toeristen uit binnen- en buitenland in de straat. Ik heb zelfs een schilderij gekregen van een toeriste, gemaakt van een foto die ze genomen had toen ik met Kayla buiten zat. Het laat op een heel eenvoudige manier zien wat een bijzonder effect een hond op mensen heeft!

Schilderij van Abbey en Kayla

Schilderij van Abbey en Kayla

Op zoek naar ..

Om het bijzondere werk van Contacthond mogelijk te blijven maken, ben ik op zoek naar enthousiaste en betrokken vrijwilligers die ons willen ondersteunen bij de fondsen- en donateurswerving.  Als dit je leuk lijkt, hoor ik heel graag van je!”

Nikki Rethmeier