June 1, 2012
Artikel
Het is vandaag 1 juni! Donateursdag Contacthond.

Vandaag is het 1 juni. Onze jaarlijkse Donateursdag!

Wat betekent dit? Alle donateurs van Stichting Contacthond zetten we deze dag graag extra in het zonnetje. We willen jou bedanken én benoemen hoe blij we zijn met je trouwe steun.

Door de bijdrage van donateurs kunnen therapiehonden van Contacthond het mooie werk dat zij doen blijven voortzetten. En mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking helpen ontwikkelen.

Wie zijn onze donateurs? Hieronder stellen we met plezier twee van onze trouwe fans aan je voor.

Ben je nog geen donateur, al voor 3 euro in de maand steun je ons. Het geld gaat direct naar de opleiding van onze therapiehonden. We hebben ook jouw steun hard nodig!

Bekijk nu ons filmpje (1 minuut) om te zien wat we doen of klik hier om ons te helpen.

Namens iedereen van Contacthond, bedankt!

Even voorstellen…

Donateur Debby Snel

Donateur Debby

Hond Yula van Debby, via http://www.hondenzondertoekomst.nl

Naam:                   Debby Snel

Donateur sinds:   Juni 2011

Beroep:                   Persoonlijk begeleider gehandicaptenzorg

Wat is de reden dat je donateur bent geworden van Stichting Contacthond?

De Stichting waar ik werkzaam ben (Stichting Leekerweide), werkt nauw samen met Stichting Contacthond. Onder andere binnen de psychomotorische therapie (PMT) wordt gewerkt met dierondersteunde therapie. Een tweetal cliënten die ik begeleid hebben deze therapie (met succes) gevolgd. Ik heb zelf mogen ervaren welke positieve effecten de therapiehonden van Contacthond teweeg hebben gebracht bij deze cliënten en van hieruit heb ik ook besloten zelf, samen met mijn man, een cursus te gaan volgen bij Stichting Contacthond. Tijdens deze cursus leer je onder andere wat de voorwaarden zijn om een hond in te kunnen zetten in de zorg. In één woord: geweldig!

Waarom spreekt Stichting Contacthond jou aan?

Ik ben zelf altijd al van mening geweest dat dieren een positieve uitwerking hebben op de mensen en daarom is het ook zo mooi dat de honden van Stichting Contacthond deze meerwaarde in de praktijk kunnen brengen. Verder vind ik dat de betrokkenen van Stichting Contacthond (mens en dier!) zich met veel enthousiasme en vol overgave inzetten voor anderen. Dit draag ik een warm hart toe.

Waarom zou je anderen aanraden donateur van Stichting Contacthond te worden?

Ieder mens die iets over heeft voor een ander, zal Stichting Contacthond een warm hart toe moeten dragen! Het is zo geweldig wat er tussen mens en dier gebeurt tijdens de therapiesessies. Je krijgt er kippenvel van als je het ziet! Het is gewoon heel bijzonder en als je donateur wordt van Stichting Contacthond, dan draag je er aan bij dat dit werk kan blijven bestaan en kan worden uitgebreid.

Debby heeft Stichting Contacthond gevraagd om de jaarlijkse Hulpverlenersdag bij te wonen op 7 oktober 2012. Dit doen we heel graag. Zie hieronder voor meer informatie over deze dag.

Stichting Hulpverlenersrespect.nl organiseert 7 oktober 2012 een spectaculair evenement in Hoorn waarbij vele hulpverleners in het zonnetje gezet gaan worden. Op deze dag kunnen tevens diverse instanties van hulpverleners zich presenteren (denk hierbij aan politie, brandweer, ambulance, maar ook aan instanties die hulpverlenend werken met dieren).Binnenkort zal de website van Stichting Hulpverlenersrespect.nl officieel gelanceerd worden, dus hou het in de gaten op www.hulpverlenersrespect.nl!

Even voorstellen…

Donateur Willem Stokman

Naam:                       Willem Stokman

Donateur sinds:       17 februari 2012

Beroep:                       Docent AMC en VU

Wat is de reden dat je donateur bent geworden van de Stichting Contacthond?

Via mijn werk werd ik er op geattendeerd door een collega. Toen heb ik informatie ingewonnen via de website en via de enthousiaste medewerkers van de stichting. Wat bleek: ik stond direct voor 100% achter de doelstelling van de Stichting. Dan is het niet moeilijk om te beslissen deze Stichting te helpen. Mijn uitgangspunt is dat met veel donateurs heel veel mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking in Nederland geholpen kunnen worden. Al het geld gaat naar de opleiding van de therapiehonden. Hier wil ik graag mijn steentje aan bijdragen.

Waarom spreekt Stichting Contacthond jou aan?

Het is eigenlijk ongelooflijk dat de Stichting het mogelijk maakt honden op te leiden voor mensen die een verstandelijke of lichamelijk beperking hebben. Het is prachtig werk. Deze opgeleide honden kunnen zoveel betekenen voor deze personen. Zij kunnen daardoor beter functioneren in de maatschappij. Dit spreekt toch iedereen aan?

Waarom zou je anderen aanraden donateur van Stichting Contacthond te worden?

Zeker weten! Het geld komt absoluut goed terecht en er werken gepassioneerde mensen die honden opleiden om mensen te helpen. Je kan al donateur worden vanaf € 3,00 per maand. En voor dit bedrag weet je dat je direct meehelpt aan een bijzonder project. Echt dit geeft zoveel voldoening; veel meer waard dan de € 3,00 of een ander bedrag. Gewoon DOEN.

Contacthond