May 31, 2023
Media
Bang voor honden? Dit moet je doen

Dit is Dean. Een gewone jongen met een mooie grote zwarte hond op schoot. Het is moeilijk te geloven dat Dean ooit doodsbang was voor honden. Hij was een van de vele kinderen die niet meer durfden te spelen op straat, bang om naar het bos of strand te gaan, simpelweg vanwege angst voor honden.

Bij de meeste kinderen ligt er geen trauma of bijtincident aan deze hondenfobie ten grondslag. Honden zijn gewoon indrukwekkend voor veel kinderen, en ontzag kan snel uitgroeien tot een serieuze hondenfobie. Het is daarnaast belangrijk voor ouders om zich te beseffen welke rol zij spelen in deze angst. Eigen ongemak rondom honden overdragen op hun kinderen. Met alle gevolgen van dien.

Omroep Brabant interviewde onder andere Nikki Rethmeier van Stichting Contacthond en vroeg om tips wat je het beste kunt doen als je bang bent van honden. Je leest de tips via de link :

https://www.omroepbrabant.nl/nieuws/4284350/ben-je-bang-voor-honden-dit-is-wat-je-zeker-niet-moet-doen

Gelukkig heeft Dean via ons programma zijn angst voor honden weten te overwinnen en konden we deze mooie foto van hem maken met zijn grote vriend Izzy. Het is een herinnering dat met de juiste begeleiding en steun hondenangst overwonnen kan worden.

Kom je er met de tips niet uit? Overweeg dan om professionele hulp in te schakelen.

Informatie of een oriënterend gesprek aanvragen? Stuur een e-mail naar kynofobie@contacthond.nl

Contacthond