Ambassadeurs
Meewerkers
Donateurs
Bedrijfssponsoren
Actievoerders
Meewerkers
We kunnen niet zonder onze meewerkers. Helden die hun tijd en kennis inzetten. Omdat ze iets terug willen doen voor de maatschappij. Of omdat ze dol op honden zijn en als geen ander weten hoe belangrijk een hond kan zijn in iemands leven. Stuk voor stuk kanjers. Sommigen zijn al sinds de oprichting actief, anderen net ingestapt. Ze stellen hun hond beschikbaar, schrijven teksten, fotograferen, collecteren, of helpen bijvoorbeeld mee met de dagbesteding.  De functie van therapiehondbegeleider is overigens een betaalde functie. Maak hieronder kennis met een aantal van onze meewerkers.
Naar Vacatures
"Ik werk hier zo graag omdat:...".
Ik elke dag mijn droom kan leven. Mijn droom om met onze therapiehonden zoveel mogelijk kwetsbare mensen een stapje op weg te helpen in hun ontwikkeling. Mijn bijdrage daarin? Met mijn wetenschappelijke achtergrond als bioloog is dat innovatie! Door therapiemogelijkheden voor nieuwe doelgroepen uit te werken, te onderzoeken en realiseren. Door nieuwe contacten te leggen met hulpverleners en nieuwe samenwerkingen aan te gaan Zodat uiteindelijk steeds meer mensen geholpen kunnen worden met onze therapiehonden.
Nikki Rethmeier
Oprichter en directeur
"Ik werk hier zo graag omdat: ...".
Ik het heerlijk vind om met mensen én honden te werken. Een fantastische combinatie die zo veel mooie resultaten oplevert.
Tomi Dijkema
Afdelingshoofd Therapiehonden
"Ik werk hier zo graag omdat:...".
Er voor mij als fotograaf niks mooiers is dan de bijzondere interactie tussen mensen en honden vast te mogen leggen met beeldmateriaal. Het is zo mooi om te zien wat voor effect honden kunnen hebben op een kind of oudere. Met mijn foto’s help ik mee het verhaal van de cliënten van Contacthond te vertellen.
Maud Velders
Hondenfotograaf
"Ik werk hier zo graag omdat: ...".
Ik als stagiaire MWD volop mogelijkheden krijg om ervaring in het vakgebied op te doen en mij voor te bereiden op mijn toekomstige loopbaan als ggz agoog. Op de dagbesteding bij Contacthond ben ik omringd door vrolijke viervoeters, dappere deelnemers en collega’s van wie ik veel kan leren.
Marije Goinga 
Stagiaire Maatschappelijk werk
"Ik werk hier zo graag omdat: ...".
Ik me als therapeut geen betere co-therapeut kan wensen als een therapiehond. Zonder oordeel spiegelt de hond het gedrag van de cliënt wat leidt tot nieuwe inzichten en nieuw gedrag.
Rolf de Vries 
Psychomotore therapeut
"Ik werk hier zo graag omdat: ...".
Het mij elke keer weer raakt als ik in mijn interviews de verhalen mag optekenen van mensen die met therapiehonden werken of van mensen die door deze lieve honden een stap verder zijn gekomen!
Irma Sanders
Tekstschrijfster
"Ik werk hier zo graag omdat: ...".
Ik de wijze waarop Contacthond personen, op verschillende en creatieve manieren, in hun kracht kan zetten geweldig vind. Echt een organisatie met zichtbare impact! En daar hoor ik graag bij.
Daniel Boham 
Webdeveloper
"Ik werk hier zo graag omdat: ...".
Mijn hart bij de kwetsbare mensen in deze samenleving ligt. Niks mooiers dan met hen op zoek te gaan naar wie ze zijn en wat ze uniek maakt. Het is prachtig mensen te zien opbloeien, al is het soms alleen in de kleine dingen van hun leven. In mijn eigen leven spelen honden al een lange tijd een belangrijke rol. Ik heb in mijn omgeving gezien wat honden voor mensen kunnen betekenen. Na mijn opleiding MZ kwam ik tijdens mijn zoektocht naar een professionele manier om honden in de zorg in te zetten bij Stichting Contacthond uit. Hier vind ik wat dicht bij mijn hart ligt: ‘de zorg voor bijzondere mensen met speciale honden’.
Dorike Vink
Activiteitenbegeleidster
"Ik werk hier zo graag omdat: ...".
Mijn hond Bennie de mooiste baan van de wereld heeft. Spelen met kinderen, heerlijk knuffelen en zo nu en dan een lekker brokje. Meer heeft Bennie niet te wensen in z’n hondenleventje. Hij staat al voor de deur te kwispelen als de Contacthond bus voorrijdt.
Dieuwke Reehoorn
Hondeneigenaar
"Ik werk hier zo graag omdat: ...".
ik zo’n toegevoegde waarde zie aan de inzet van een hond. ‘Natuurlijk wil mijn hond graag dat ik sneller loop. Ook dat ik een stok in mijn mond neem en bij het hek de bedreigende buitenwereld weg blaf. Maar hij oordeelt er niet over dat ik dat niet doe. Hij observeert me. En past zich aan. Niet vanuit een diep medelijden. Maar met een kalme acceptatie zonder oordeel. Zo zijn de dingen dus, zie ik hem haast denken. Jij loopt vandaag wat langzamer dan ik. Maar we lopen! No sweat baas’. Daarom draag ik zo graag bij aan Contacthond: om aan een ieder die het nodig heeft een hond als metgezel en als leermeester te kunnen ervaren.
Els van der Heijden
Bestuurslid