June 28, 2012
Event
Terugblik op Baasjesdag 2012

Wat een geluk! De hele week storm en regen, maar zondag 10 juni was het prachtig weer. Elk jaar zetten we alle mensen die hun hond uitlenen aan Stichting Contacthond graag (minimaal) één dag in het zonnetje.

Deze mensen zijn ontzettend belangrijk voor de stichting. Omdat zij hun hond toevertrouwen aan onze begeleiders, kunnen we elke week bij verschillende zorginstellingen door het hele land mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking helpen tijdens diverse therapieën.

Omdat we het afgelopen jaar behoorlijk gegroeid zijn is ook Baasjesdag meegegroeid. Een heleboel hondeneigenaren waren aanwezig. Ze konden deze middag drie workshops volgen:

– De workshop ‘Verzorging van de hond’ georganiseerd door hondentrimster Patricia Budding.

– De workshop ‘Speuren’, verzorgd door onze hondenbegeleidster Britta Muttray.

– De workshop ‘Intelligente honden’. Hier leerden de baasjes hoe ze de hersens van hun hond kunnen trainen door middel van zelfgemaakt speelgoed. Deze workshop werd verzorgd door Nikki Rethmeier.

Aan het eind van de middag verzorgde hondenbegeleidster Anita Koopman nog een leuk spel boter, kaas en eieren. De honden werden in twee teams ingedeeld. Elkaars honden afleiden was toegestaan, dus dit werd een grappig eind van de dag.

Bijzonder om zo iedereen bij elkaar te zien en leuk om nader kennis te maken met elkaar tijdens de afsluitende borrel.

Iedereen enorm bedankt voor de komst. We hebben nu al zin in volgend jaar.

We zijn er klaar voor

Het terrein

Verzorg je hond

Speuren

Speurkoffer van Britta

Intelligente honden

Emily aan het werk

Boter, kaas en eieren

Team Oranje

Team Blauw

Therapiehond Sanne

Bazen en Therapiehonden

Contacthond