April 3, 2014
Nieuws
Vrijwilliger bij Contacthond

Wie is Maud?

Mijn naam is Maud Velders en ik ben sinds kort fotograaf voor Stichting Contacthond. Van kleins af ben ik gek op honden en een uitpuilende hondenboekenkast is daar het ‘bewijs’ van. Opgegroeid met honden in de familie en ik heb zelf twee Grote Zwitserse Sennenhonden gehad.

Van mijn hobby’s maak ik graag mijn werk

Mijn twee grote hobby’s kan ik combineren: honden en fotografie. Dat klinkt heel cliché, maar wat is er mooier dan van je hobby(‘s) je werk te kunnen maken?

Maud en haar hond Ollie

Maud en haar hond Ollie

Wat doe je in het dagelijks leven?

Ik heb een opleiding Grafisch Vormgeven gedaan en werk af en toe voor een reclamebureau. Toch ben ik liever op pad en buiten bezig met de honden(fotografie). Niks is voor mij leuker dan om in de modder te liggen of in het water te staan om de hond vast te leggen zoals hij/zij is. Daarnaast werk ik een dag in de week als vrijwilliger bij het asiel. Ook hier neem ik vaak mijn camera mee naar toe.

Hoe ben je bij Contacthond terecht gekomen?

Door Christel, één van de trainers van Contacthond, kwam ik terecht op de site van Stichting Contacthond. Ik had daarvoor nog nooit gehoord van Contacthond. Ik was wel bekend met therapiehonden zoals je vaak in Amerika ziet, maar dan is het al snel een ‘aaihond’. De Contacthonden zijn dat indirect ook, maar doen nog veel meer dan dat.

Waarom ben je graag vrijwilliger bij Contacthond?

Het is mooi om te zien dat de honden zo breed inzetbaar zijn. Inmiddels heb ik mijn eerste fotoshoots achter de rug voor Stichting Contacthond en als ik zie hoe hard iemand opeens wil werken of nog meer zijn of haar best wil doen voor de hond, dan sta ik met een grote glimlach achter de camera.

I Sanders