April 3, 2014
Nieuws
Bedrijfsdonateur Sportmiles

Stichting Contacthond is op zoek naar bijzondere bedrijven, die ons belangrijke werk mogelijk maken. Sportmiles zei meteen ‘ja’ en is onze eerste bedrijfsdonateur!

Contacthond en Sportmiles

Contacthond en Sportmiles

Wat doet Sportmiles?

Sportmiles is een gezondheid- en lifestyle concept, dat mensen inspireert om een actiever leven te leiden op een manier die bij hen past.

Directeur Christian van Leeuwen: “in mijn fysiotherapiepraktijk Allroundsportcare zie ik dat 80 % van de klachten levensstijl gerelateerd is. We zitten te veel en bewegen te weinig.  Met het Sportmiles concept help ik mensen een actievere levensstijl te vinden én vol te houden.

Veel mensen vinden de sportschool niet leuk en haken daardoor af. Met Sportmiles zorgen we ervoor dat je dagelijks voldoende beweegt op de manier die jij leuk vindt, of dat nou fietsen is, dansen of er lekker op uit met de hond.Een bewegingsmeter, een zogenaamde tracker, geeft inzicht in je dagelijkse beweging. Dit wordt gemonitord door de fysiotherapeut, die je wekelijks feedback, advies en ondersteuning geeft bij het behalen van je doelen.”

Waarom wilde je met Sportmiles bedrijfsdonateur van Contacthond worden?

“Sportmiles brengt mensen in beweging en Stichting Contacthond werkt op een heel mooie manier om mensen, en in het bijzonder ouderen, aan te zetten om meer te bewegen. De honden zijn hierbij een uniek hulpmiddel.

Met een hond een potje voetballen is leuker dan oefenen aan een apparaat. Plezier in het bewegen , de funfactor, is zó belangrijk en de honden bieden dat als geen ander. Daarnaast ben ik als fysiotherapeut erg onder de indruk van de resultaten die Contacthond behaalt met de inzet van de honden tijdens fysio- en revalidatie sessies. En uiteraard is er lekker op uit gaan met je hond een heel goede manier om zelf dagelijks in beweging te komen!”

Wilt u meer informatie over Sportmiles, neem dan een kijkje op de website www.sportmiles.nl of neem telefonisch contact op met Christian van Leeuwen op nummer 023-8220008.

Contacthond