Kind -en jeugdtherapie
Revalidatie en
activatie ouderen
Stress & burn-out
Dagbesteding
Weerbaarheids-
training
Angst voor
honden
KINDER- EN JEUGDTHERAPIE EN -COACHING Een therapeut met zachte oren, welk kind wil dat nou niet? Onze werkwijze is uniek doordat we onze therapiehonden inzetten als hulpmiddel van de kindertherapeut. Een hond nodigt uit om contact maken en daarbij gewoon  jezelf te zijn. Omdat een hond niet oordeelt, is het een veilig en laagdrempelig oefenmaatje. Maar werken aan doelen als meer zelfvertrouwen opbouwen of sociale vaardigheden verbeteren is niet alleen veel leuker met een hond. Het is ervaringsleren: de hond reageert op alles wat je doet en op hoe je het doet. Als je druk bent, gaat de hond meedoen. Als je stil en teruggetrokken bent, zal de hond zijn eigen gang gaan. Kinderen worden uitgenodigd ander gedrag of lichaamstaal uit te proberen en te kijken aan de hand van hoe de hond reageert wat de consequentie van dat gedrag is. En alles spelenderwijs.

VOOR WIE:
Je wilt je kind natuurlijk het liefst gelukkig zien. Lachend en spelend met vriendjes, zich steeds ontwikkelend. Soms stagneren de groei en ontwikkeling van je kind echter. Het kan zijn dat er een bepaalde beperking of stoornis wordt gediagnosticeerd als oorzaak. Kinderen met Down Syndroom hebben bijvoorbeeld vaker dan gemiddeld een spraakachterstand. En we zien relatief veel kinderen met een stoornis in het autismespectrum die het lastig vinden om contact met de buitenwereld te maken. En soms is het op het eerste gezicht onduidelijk waarom je kind niet lekker in zijn vel zit.
Als je hulp zoekt voor vraagstukken waarbij 1-op-1-begeleiding gewenst is, ben je bij ons aan het goede adres.  

EXPERTS:
Contacthond werkt met diverse kindertherapeuten samen. De therapeuten hebben elk hun eigen expertise: orthopedagogie, logopedie, psychologie, speltherapie of ergotherapie. Met al die kennis gaan we op zoek naar de beste manier om jouw kind verder te helpen. De hulpvraag kan daarom divers zijn: beter of duidelijker spreken, meer inzicht in eigen functioneren, meer sociale vaardigheden, beter omgaan met frustraties of andere emoties, werken aan zelfvertrouwen en eigenwaarde.
Kind - en jeugdtherapie
"Een hond oordeelt niet en nodigt uit tot interactie. Daardoor hebben wij als behandelaar ook sneller toegang tot het kind. Een mooie verrijking van onze behandelmethode.”

– Ivonne, logopediste.
INFORMATIE
LOCATIE:
De 1-op-1-therapiesessies worden gegeven in ons therapie- en trainingscentrum in Vijfhuizen. 

De sessies kunnen onder bepaalde voorwaarden ook op locatie van een samenwerkende therapeut of coach worden gegeven. Informeer naar de mogelijkheden of kijk hier.

DATA en TIJD:
In overleg met de ouders wordt de therapie ingepland op een doordeweekse dag. In principe na 14 uur. Afhankelijk van de hulpvraag en het kind duurt een sessie steeds tussen de 30 en circa 40 minuten.

KOSTEN:
Afhankelijk van de zorgverzekeraar, het verzekerde pakket en de indicatie (ergotherapie, logopedie etc) kunnen de kosten van de therapie vaak gewoon bij de ziekteverzekeraar gedeclareerd worden. Soms kan een PGB ingezet worden. Onze therapeuten kunnen u hier meer over vertellen.

AANMELDEN OF INFO: 
Neem contact met ons als je meer wilt weten over de inzet van een therapiehond bij kortdurende therapie- en coachingstrajecten. We bespreken graag de mogelijkhden. Klik hier of op de aanmeldbutton om aan te melden of om vragen te stellen.
AANMELDEN / INFO
Het formulier is verstuurd. We nemen zo spoedig mogelijk contact met je op!
Oeps! Er is iets misgegaan. Kan je het nog een keer proberen?