Effect
Eisen
Een dag uit het leven..
Kids corner
HULPMIDDEL  
Een therapiehond is een uniek en krachtig hulpmiddel voor een therapeut of coach. Onze therapiehonden worden ingezet bij bestaande therapievormen als logopedie, speltherapie, psychomotore therapie, ergotherapie en revalidatie/fysiotherapie. 

LAAGDREMPELIG
Een hond (ver)oordeelt niet, is aaibaar en nodigt uit tot interactie. Dat helpt mensen meteen over een drempel. Een hond breekt snel het ijs en biedt goede afleiding, zeker wanneer direct contact moeilijk is. Het is minder confronterend om nieuw gedrag te oefenen samen met een hond.  Iedereen is direct gemotiveerd om iets met en voor de hond te doen. Een hulpverlener komt daardoor eerder tot de kern van de hulpvraag.

ERVARINGSLEREN
Een hond reageert primair en direct op lichaamstaal en emotie van mensen. Als je tijdens een oefening figuurlijk niet stevig in je schoenen staat, zal de hond anders reageren dan wanneer je wel precies weet wat je wilt. Met een hond werken is dan ook ervaringsleren. Je krijgt altijd een reactie en daarmee feedback op jouw eigen gedrag. Dat maakt oefenen met nieuw gedrag laagdrempelig en effectief.

KWISPELENDE THERAPEUT
Voor veel jongeren is het best spannend om naar een therapeut of coach te gaan. Maar die spanning is gauw weg als daar een vrolijk kwispelende hond klaarstaat. Laagdrempeliger is de therapie niet te maken, de meeste cliënten staan te trappelen om aan de slag te mogen gaan. En dat commitment is al 50 % van de voorwaarde voor een succesvol traject.
Effect Therapiehond
“De focus van de cliënten gaat naar de hond in plaats van naar de pijnlijke arm.”

– Fenna, fysiotherapeute Rivas Zorggroep
ARTIKELEN OVER EFFECT THERAPIEHONDEN