November 13, 2018
Nieuws
Beestachtig goed

Beestachtig goed

Ons crea-atelier is dé plek waar dingen worden gemaakt voor hond en baas die zowel uniek, prachtig als betaalbaar zijn. Met als klap op de vuurpijl de lancering van het enige echte houten handgemaakte Hond-Erger-Je-Niet bordspel. In beperkte oplage beschikbaar als TOP-cadeau voor de december feestdagen. Tijd dus voor een kijkje achter de schermen bij de makers en createurs van al dit moois.

 Het begon ooit met vragen die we kregen over de materialen die we voor de therapiehondengebruiken tijdens de therapiesessies. Om de sessies leuk en afwisselend te houden voor hond en cliënt zijn onze hondentrainers altijd creatief in het bedenken van variaties. Zo hebben we het waslijn spel. Cliënten oefenen fijne motoriek van de handen door een paar snoepjes in washandjes te verstoppen en aan de waslijn op te hangen. De hond mag dan gaan uitzoeken welke washandjes gevuld zijn. Op deze manier zijn ook het snoeptouw en het snuffelkleed geboren.Gemaakt van fleece restjes en/of nylon koord en bedoeld om snoepjes voor de hond in te verstoppen.

Een voorbeeld snuffel mat

 

Toen Contacthond in haar eigen therapie- en trainingscentrum in Vijfhuizen met dagbesteding begon werd het concept van het crea-atelier geboren. Een heerlijke plek waar mensen die vanwege uiteenlopende redenen een zinvolle invulling van de dag zoeken onder begeleiding aan de slag gaan met fleece, touw en vilt. Om speelgoed voor honden baas te maken. De lat ligt daarbij overigens hoog: we willen mooi afgewerkte producten waar de koper plezier van heeft en waar de deelnemer die het gemaakt heeft echt trots op kan zijn. De opbrengst van de verkoop wordt gebruikt om leuke extra’s met de deelnemers te doen: een lunch in het restaurant, een ijsje eten aan het strand.  

 

Het speelbord is van stevig hout gemaakt

Om te zorgen dat het nooit saai wordt voor de deelnemers zorgen we regelmatig voor afwisseling door nieuwe dingen te bedenken die we kunnen maken. Zo kwamen de sleutelhangers en de tassen in ons assortiment. Toen we besloten dat we ook iets met hout wilden doen meldde zich Noortje Wassenaar op de vrijwilligers oproep die we plaatsten.Na een eerste brainstorm sessie kwam Noortje met het idee van een hondenvariant op het aloude mens erger je niet spel. Het eerste proto-type dat ze maakte zag er super gaaf en gelikt uit. Maar dan volgt de belangrijke tweede stap: hoe kan uitgaande van dit prototype een stappenplan gemaakt worden zodat de deelnemers aan de dagbesteding het ook zelf kunnen maken. Alles valt en staat met een echt strakke uitvoering van het veld op het speelbord. Noortje bedacht hier een briljante oplossing voor. Ze gebruikte een oude plastic placemat als mal om daar de speelrondjes van het bord op de juiste posities uit te stansen. Daarna hoef je ‘alleen maar’ de placemat op het houten speelbord te leggen en met een verfroller in de juiste kleur over de openingen in het plastic te rollen om de gekleurde rondjes strak op het speelbord te hebben. En zo waren er nog wat hobbels te nemen voordat we verder konden. Ook de pionnen zijn uiteindelijk versimpeld zodat de stukjes hout makkelijk opgeschuurd, geverfd geplakt en gelakt kunnen worden.Het eindresultaat is een uniek handgemaakt Contacthond-Erger-Je-Niet bordspel waarde Beagles spelen tegen bijvoorbeeld de Dalmatiërs en de Labradors en Tekkels. Superleuk om te hebben en gemaakt door mensen die daardoor mee doen en zich nuttig voelen. En daar is het ons uiteindelijk allemaal om te doen.

Vier rashonden strijden om de zege.
De speelfiches zitten in een mooi fluwelen zakje met Contacthond logo.

Wil je ook zo’n waanzinnig gaaf en uniek Hond-Erger-Je-Niet bordspel van Contacthond?

Grijp nu je kans om voor een hondenliefhebber dit unieke cadeau voor Sinterklaas of de Kerst te scoren. Voor 24,95 euro (ex 6,95 euro verzendkosten) is dit unieke bord van jou EN steun je de deelnemers van de dagbesteding. Handgemaakt, dus er kunnen kleine oneffenheden in zitten.

De EERSTE 30 bestellers krijgen hun bord gegarandeerd voor Sinterklaas of Kerst in handen. Bestellen gaat eenvoudig door een email naar info@contacthond.nl te sturen met vermelding van je naam, je adresgegevens en je mobiele telefoonnummer.Als we het bord moeten opsturen komt er nog 6,95 euro verzendkosten bij. Je krijgt van ons per whatsapp een betaalverzoek. Als je betaling ontvangen is kan je het bord afhalen of sturen we het op.

Contacthond