June 25, 2018
Nieuws
Nieuw in 2018: Unieke Dagbesteding met Therapiehonden in Vijfhuizen

Contacthond biedt unieke dagbesteding met therapiehonden in Vijfhuizen

Wij weten natuurlijk als geen ander wat de positieve invloed van een hond op het welzijn van een mens is. Daar maken we dankbaar gebruik van bij onze unieke dagbesteding in ons centrum in Vijfhuizen (NH). Een aantal van onze therapiehonden is geselecteerd om bij de dagbesteding aanwezig te zijn. Zij zorgen voor de afleiding, de vrolijke noot, het testen van het door de deelnemers gemaakte speelgoed. Ze bieden een zacht warm lijf als er behoefte aan troost of contact is. En helpen graag mee om de deelnemers weer te motiveren en activeren met spel en wandeling. Spelenderwijs weer onder de mensen komen, je nuttig en gewenst voelen, Daar draait het bij ons om.

Kenmerkend voor onze dagbesteding is dat we kleinschalig zijn, zodat er voor iedereen persoonlijke aandacht en ruimte is. We vinden het belangrijk dat deelnemers zichzelf kunnen zijn en dat de activiteiten worden afgestemd op de behoeften en interesse van de persoon zelf. De mogelijkheden zijn groot: meehelpen met het ophalen en uitlaten van de honden en de verzorging. In het crea atelier leren om speelgoed voor de honden te maken. De honden iets nieuws aan leren. Of gewoon meehelpen met de dagelijkse kantoor dingen. Er is veel bespreekbaar.

We zijn begin dit jaar gestart en draaien nu al zeer succesvol op de maandag en de vrijdag. Onze deelnemers zijn mensen die om uiteenlopende redenen, bijvoorbeeld door leeftijd of ziekte of een beperking, niet kunnen werken maar voor wie het wel fijn is om zinvol bezig te zijn overdag. Het plan is om voor de zomervakantie al een derde dag open te gaan. En dan zo snel mogelijk ook de overige weekdagen dagbesteding.

Er is nog plaats in de dagbesteding. Dus ben je dol op honden? Dan ben je bij ons dus aan het juiste adres. Je bent van harte welkom om (met of zonder begeleider) om vrijblijvend koffie te komen drinken en kennis met de honden te maken. Op de website (www.contacthond.nl) lees je meer over de dagbesteding.

Vragen kun je altijd aan ons stellen via info@contacthond.nl

Contacthond