March 8, 2013
Nieuws
Stichting Contacthond kandidaat voor Oranje Fonds Kroonappels

 

Logo JPEG

 Bloemendaal – Ter gelegenheid van de aankomende inhuldiging organiseert het Oranje Fonds de zoektocht naar de Kroonappels. Er zijn drie categorieën: Jeugd, Buurt en Helpende Hand. Stichting Contacthond doet mee aan deze grote landelijke actie in de categorie jeugd. Vanaf nu is deze voordracht te bekijken op www.kroonappels.nl onder gemeente Bloemendaal. In het stemweekend van 15, 16 en 17 maart kan iedereen uit deze gemeente hierop stemmen en zo het beschermpaar van het Oranje Fonds de weg wijzen naar de mooiste sociale initiatieven. De initiatieven met de meeste stemmen in de gemeente gaan door naar de volgende ronde.

Succesvolle sociale initiatieven bekroond

Het Oranje Fonds reikt ieder jaar de Appeltjes van Oranje uit en bekroont daarmee succesvolle sociale initiatieven. Ter gelegenheid van de inhuldiging van het beschermpaar van het Fonds wordt een speciale editie georganiseerd. In het gehele koninkrijk kunnen maatschappelijke organisaties bestaande initiatieven voordragen in één van de drie categorieën. De drie uiteindelijk winnende organisaties  krijgen het predicaat Oranje Fonds Kroonappel en winnen elk € 50.000,- en een bronzen beeldje, uitgereikt op Paleis Noordeinde door de nieuwe Koning en Koningin.

Therapiehonden maken therapie leuker

sized_DSC_0022-2

Stichting Contacthond (www.contacthond.nl) is niet zomaar kandidaat voor deze titel. Het bijzondere werk dat onze honden doen blijft niet onopgemerkt. De therapiehonden worden ingezet tijdens bestaande therapiesessies zoals logopedie, fysiotherapie en psychotherapie. De honden maken de therapie een stuk leuker. Met veel plezier gaan jongeren en volwassenen met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking hierdoor met sprongen vooruit in de ontwikkeling.

Beschermpaar Prins van Oranje en Máxima

Het Oranje Fonds steunt sociale initiatieven door geld, kennis en contacten. Per jaar besteedt het Fonds ongeveer € 30 miljoen aan zo’n 8.000 grote en kleine maatschappelijke organisaties. De financiering hiervan komt van de Nationale Postcode Loterij, de Lotto en van Vrienden en het bedrijfsleven. De Prins van Oranje en Prinses Máxima zijn beschermpaar van het Fonds.

Contacthond