Basisvaardigheden Begeleider & Hond
Ga je je hond professioneel inzetten als therapie-, bezoek- of schoolhond? Maar mis je de praktische skills hoe je met je hond moet samenwerken, hem tijdens het werk kan begeleiden en hoe je je hond de juiste dingen aan en af kunt leren voor het werk als AAI-hond? Wil je dat iemand met een kritische blik meekijkt als je met je hond bezig bent?
Dan is de cursus Basisvaardigheden Begeleider & Hond  echt wat voor jou.
Basisvaardigheden Begeleider & Hond


De cursus Basisvaardigheden Begeleider & Hond is een uniek programma waarbij je niet alleen leert (samen)werken met je hond, maar ook hoe je je hond zelfstandig nieuwe vaardigheden kunt aanleren. Onder begeleiding van zeer ervaren kynologisch instructeurs, die zelf al jaren therapiehonden begeleiden, ga je in zes lessen van steeds 2,5 uur aan de slag met jouw hond. De lessen en de opdrachten zijn opgebouwd rondom thema’s die belangrijk zijn binnen het werk met een therapiehond in het AAI veld. Er is veel persoonlijke aandacht, zowel door de kleine groepjes waarin gewerkt wordt als door de feedback op de thuisopdrachten die je als cursist hebt ingestuurd.

Deze cursus sluit nauw aan bij de praktijk van het werken met een therapiehond.  Je leert anders en beter naar je hond kijken, je leert begrijpen hoe je je hond iets aanleert en waarom, en je leert meer over het belang van jouw lichaamstaal en lijnvoering. Elke les bestaat uit een korte theoretische introductie van het thema, gevolgd door praktische opdrachten die je samen met je hond doet. Je krijgt meteen feedback waar mee je weer verder kan oefenen. In de tussenliggende weken ga je met de thuisopdracht aan de gang en lever je videobeelden daarvan in, waar je ook feedback op krijgt.  

Deze cursus is bedoeld voor mensen die geen tot weinig ervaring hebben met het werken en/of trainen van een hond, maar die wel  als begeleider van de eigen (therapie)hond aan de slag willen. De cursus vormt een mooi intermezzo voor wie Module 1 of 2 van de Opleiding Therapiehond Begeleider heeft gedaan en zich eerst op het vlak van samenwerken met de hond verder wil bekwamen voordat ze de praktijk in gaan.


Extra informatie:

Locatie: de cursus wordt afwisselend in Spaarndam (NH) en Culemborg gegeven.

Duur: zes dagdelen van steeds 2.5 uur

Kosten:
595 euro ex BTW

Data 2023:
do 25 mei, do 1 juni, do 15 juni, do 29 juni, do 6 juli en do 13 juli (VOL) locatie Culemborg

Data 2024:
Groep A start do 15 feb, do 29 feb, do 7 mrt, do 21 mrt, do 4 april en do 18 april. (nog plaats)  Locatie Spaarndam (NH)

Groep B start najaar locatie Culemborg

Voorwaarden:

  •      Maximaal 6 deelnemers met hond·     
  • Je hond is minimaal 6 maanden oud
  •      Je hond is sociaal naar andere honden (bij twijfel neem contact met ons op).

“Wauw, waarom leer je dit niet op een hondenschool? Zoveel persoonlijke aandacht van echte professionals, ik heb bizar veel geleerd. Ik ga wat meer ‘honds’ denken!  

-Marjolein en border collie Milou-

Contacthond is aangesloten bij:
Contacthond is geaccrediteerd door:
AANMELDEN / INFO
Het formulier is verstuurd. We nemen zo spoedig mogelijk contact met je op!
Oeps! Er is iets misgegaan. Kan je het nog een keer proberen?