Pup begeleiding
Heb je grootse plannen met je pup om deze straks als therapie- of bezoekhond in te gaan zetten? Dan is het extra belangrijk om nu al te investeren in de opvoeding, socialisatie en training van de pup. Therapiehond wordt een hond immers niet vanzelf. Veel van de eigenschappen en vaardigheden die een hond straks moet hebben krijgen een goede basis als daar in de eerste zes maanden van zijn leven extra in is geïnvesteerd. Het begint uiteraard met een goede band opbouwen en vervolgens de pup enorm goed socialiseren.
Pup Begeleiding Pakket


Het Pup Begeleiding Pakket is er op gericht je op weg te helpen bij de juiste begeleiding van een therapiehond in spe vanaf pup. Vanaf de selectie van een pup met de juiste eigenschappen tot en met het aanleren van specifieke vaardigheden die een therapiehond moet bezitten. Je leert op welke wijze je jouw pup al kunt voorbereiden op een carrière later als therapiehond.

Het pakket bestaat uit:
1. Een e-book
2. Twee (online) 1 op 1 contactmomenten met een trainer van Contacthond met de mogelijkheid feedback te krijgen op trainingsvideo's die je instuurt van jou en je pup
3. Eenmaal toegang tot een (online) vragen sessie waarbij vooraf ingestuurde vragen beantwoord worden door onze experts

Het e-book is opgezet door professionals met jarenlange ervaring in het opleiden van therapiehonden. Er wordt ingegaan op factoren die maken dat een pup uit kan groeien tot een jonge hond die een grote(re) kans van slagen heeft om uiteindelijk als therapie- of bezoekhond aan het werk te gaan. Aan bod komen onder andere:

* De factoren om te overwegen bij de keuze voor een specifieke pup
* Welke eisen er aan een therapiehond worden gesteld
*
Een uitgebreide uitleg over de socialisatie fase met een socialisatie stappenplan,
* Uitleg over het belang en de wijze van het o
pbouwen van een goede band met de pup
* Aanleerplannen om specifieke vaardigheden aan je pup te leren die voor een therapiehond belangrijk zijn zoals zachtjes een voertje aannemen.
* Uitleg hoe verder je jonge hond door de puberteit heen te loodsen tot therapiehond

Het pup begeleiding pakket is theoretisch van aard en bedoelt om thuis zelf in de praktijk te gaan brengen. Het dient niet ter vervanging van een reguliere pup/puber cursus bij de hondenschool. We raden mensen met weinig ervaring met het trainen van honden om zeker ook een praktijkcursus te volgen met de pup bij een reguliere hondenschool. Vanaf dat de pup 6 maanden oud is kan je ook bij de Contacthond Academie terecht voor de intensieve cursus Basis vaardigheden Begeleider & Hond.

Extra informatie:

Na aanmelding en betaling ontvang je het pakket dat bestaat uit:
* Een e-book in pdf vorm.
*  De mogelijkheid om twee maal online 1 op 1 te overleggen met een van onze instructeurs
* De mogelijkheid om eenmaal een online vragen sessie bij te wonen die elke twee maanden wordt gehouden


Kosten pakket:
85 euro ex BTW


Nota bene:

  • Deze cursus leidt een pup NIET op tot gecertificeerde hulp of therapiehond, het geeft handvaten om de pup zo goed mogelijk te begeleiden op weg naar.
  • Om een therapiehond verantwoord in te zetten is het belangrijk dat ook de begeleider van de hond geschoold is in AAI (zie ook ons overig cursus en opleidingsaanbod)
  • Het pup begeleiding pakket biedt geen garantie dat de hond later ook echt als therapiehond kan worden ingezet.

"We zijn meteen aan de slag gegaan met het pakket en onze pup Binky. Super leuk om zo gericht bezig te zijn. De informatie is super duidelijk en ook onze dochter helpt mee met de socialisatie. "

- Familie Verkuijl met labrador Binky
-

Contacthond is aangesloten bij:
Contacthond is geaccrediteerd door:
AANMELDEN / INFO
Het formulier is verstuurd. We nemen zo spoedig mogelijk contact met je op!
Oeps! Er is iets misgegaan. Kan je het nog een keer proberen?