Workshop Teamwork
Met recht wordt dit de leukste workshop van Nederland genoemd. Samen met je eigen hond ga je verkennen waar
jullie kwaliteiten en valkuilen als team liggen. Ieder mens is uniek, iedere hond is uniek en daardoor is ook iedere combinatie als team uniek. En dat betekent dat ieder team ook unieke leerdoelen heeft.
TEAMWORK

Heb je het idee dat jij en je hond elkaar niet altijd even goed begrijpen?  Wil je meer uit de samenwerking met je hond halen of de band versterken? Of ben je kynologisch instructeur en wil je meer maatwerk kunnen leveren aan hond-baascombinaties? Dan is dit JOUW workshop! Door middel van leuke en eenvoudige oefeningen met je eigen hond laten we je in TeamWork zien wat voor team jullie samen vormen. Je  krijgt antwoord op vragen als: Wat is jullie kracht samen en wat is jullie valkuil? Wat heeft jouw hond van jou nodig om optimaal te functioneren?  Terwijl jij met je hond bezig bent, letten wij op de signalen die je hond daarbij geeft, en die jij wellicht onbewust en onbedoeld aan je hond geeft. Krijgt hij genoeg ruimte van jou of heeft hij juist meer kaders nodig, of begrijpt hij je lichaamstaal niet? We geven je handvatten hoe je de samenwerking tussen jou en je hond verder kan verbeteren en ruimte om het geleerde meteen te oefenen. Als kynologisch instructeur leer je op een andere manier naar een hond-baascombinatie te kijken.

TeamWork is door de Raad van  Beheer (RVB) geaccrediteerd voor Kynologisch Instructeurs met 20 nascholingspunten (categorie B) en door het Platform van Professionele Diergedragdeskundigen (SPPD) geaccrediteerd met 6 nascholingspunten.

Extra informatie:

Locatie: Vijfhuizen (binnen)
Duur: 10:00 u - 14:00 uur
Kosten: 115 euro ex BTW inc eenvoudige vegetarische sandwich en drankjes

Data 2024:
Zaterdag 20 januari (VOL)
Zaterdag 27 januari (VOL)
Zaterdag 3 februari
Zondag 11 februari ENGLISH VERSION (FULLY BOOKED)
Zaterdag 9 maart (VOL)
Zondag 21 april (VOL)
Zaterdag 25 mei (VOL)Voorwaarden:

  • Maximaal 4 deelnemers
  • Je hond is minimaal 6 maanden oud
  • Je hond is sociaal naar andere honden, niet alleen buiten op afstand maar juist ook binnen in een kleinere besloten ruimte.

"Wat een eyeopener deze workshop. Meteen bij de eerste oefening werd al duidelijk dat mijn hond meer ruimte nodig heeft dan ik haar geef. De verandering daarna was verbluffend."

- Brenda S. en Griekse mix Moshi
-

Teamwork Deel 2, 3 en 4

Voor cursisten die deel 1 hebben gevolgd is er ook een vervolg. TeamWork is eigenlijk een methode, een andere manier van naar je hond kijken en draait om de samenwerking met je hond. Bij TeamWork 2, 3 en 4 werken we in kleine groepjes - maximaal 4 hond- baascombinaties- en ga je aan de slag om de puntjes nog verder op de i te zetten. Uitgangspunt zijn de inzichten die je in TeamWork 1 hebt opgedaan. De methodiek is hetzelfde; aan de hand van eenvoudige oefeningen krijg je inzicht hoe je de samenwerking kunt verbeteren. We werken elke workshop rondom een specifiek thema (veiligheid, leiding, aandacht) en kijken specifiek hoe de samenwerking op dat gebied loopt. Er is uiteraard ruimte om te oefenen met de nieuwe inzichten. De vervolg workshops 2, 3 en 4 zijn steeds van 13:00 uur tot 16 uur.

Extra informatie:

Locatie: Vijfhuizen
Kosten: 95 euro inc BTW
Data: worden per e-mail gestuurd aan cursisten die deel 1 hebben gedaan.

Voorwaarden:

  • Maximaal 4 deelnemers
  • Hond is minimaal 6 maanden oud
  • Hond is sociaal naar andere honden

"Het is zo'n mooie methodiek dit TeamWork: steeds kijken wat je hond aangeeft in reactie op je eigen gedrag. Ik blijf leren. Over mezelf en wat Keesje van mij nodig heeft. Ook de manier waarop de feedback wordt gegeven is uiterst prettig."

- Marianne van T. en labrador Keesje-

Contacthond is aangesloten bij:
Contacthond is geaccrediteerd door:
AANMELDEN / INFO
Het formulier is verstuurd. We nemen zo spoedig mogelijk contact met je op!
Oeps! Er is iets misgegaan. Kan je het nog een keer proberen?