Assessment
Therapiehond
Wil je jouw hond inzetten om andere mensen te helpen? In je eigen praktijk, je school(klas) of verzorgingshuis? Dan is het natuurlijk belangrijk dat je weet of je hond daarvoor geschikt is. Door het Assessment Therapiehond te doen krijg je inzicht in de kwaliteiten én de aandachtspunten van je hond.
Assessment TherapiehondTijdens het Assessment Therapiehond nemen we de doelgroep waarbij jij je hond specifiek wilt gaan inzetten als uitgangspunt. Een hond die met ouderen gaat werken moet immers over net iets andere eigenschappen beschikken dan een hond die in de klas met drukke kinderen gaat werken. Het Assessment is dus echt maatwerk .

Aan de hand van eenvoudige opdrachtjes met je hond wordt bekeken waar de kracht van jouw hond ligt, en wat jouw hond nog nodig heeft om op verantwoorde wijze als therapiehond of als bezoekhond ingezet te kunnen worden. We kijken naar de aard en karakter van de hond, en natuurlijk ook naar bepaalde gedragingen die belangrijk zijn voor het werk als therapiehond. Ook krijg je aanwijzingen en tips van twee gedragstherapeuten van Contacthond hoe jij als begeleider je hond hierin kunt bijsturen en is er ruimte om deze meteen toe te passen onder begeleiding van onze ervaren deskundigen.

NB. Het Assessment is GEEN test op geschiktheid  waar je hond al of niet voor kan slagen. Je krijgt dus ook
geen  certificaat dat de hond eventueel is goedgekeurd.
Wel ontvang je een gedegen (schriftelijk)  advies over de inzetbaarheid van je hond en de eventuele verbeterpunten.

Extra informatie:

Aantal deelnemers: max 4
Locatie: Vijfhuizen (binnen)
Duur: 3 uur
Kosten: 198 euro ex BTW

Zondag 18 februari 10:00 -13:00 uur
Zaterdag 23 maart 12:00-15:00 uur
Zaterdag 8 juni 13:00 - 16:00 uur (nog 1 plaats)
Zaterdag 29 juni 13:00 - 16.00 uur


Voorwaarden:

  • Maximaal 4 deelnemers
  • Je hond is minimaal zes maanden oud
  • Je hond is sociaal naar andere honden

"Heel blij met de adviezen die ik kreeg over Roscoe, mijn 2 jarige labradoodle. We zijn hard aan de slag gegaan om Roscoe eerst nog een aantal dingen te leren zodat hij straks nog beter zijn werk kan doen in de klas. ."

- Annelies, zorg coördinator BSO-

Contacthond is aangesloten bij:
Contacthond is geaccrediteerd door:
AANMELDEN / INFO
Het formulier is verstuurd. We nemen zo spoedig mogelijk contact met je op!
Oeps! Er is iets misgegaan. Kan je het nog een keer proberen?