Workshop Specials
Contacthond geeft workshops en cursussen die gericht zijn op de inzet van een therapiehond voor een specifieke doelgroep of hulpvraag. De inzet van een therapiehond in een schoolklas brengt specifieke aandachtspunten met zich mee die weer anders zijn dan de inzet in een verzorgingshuis. De workshops worden gegeven door ervaren docenten die zelf met deze doelgroep werken.

Het actuele aanbod van Contacthond vind je hieronder. Daarnaast geven we ook in-company trainingen op maat, bijvoorbeeld voor medewerkers van een verzorgingshuis die hun eigen hond mee willen nemen. Ook is privéconsult mogelijk. Behoefte aan een aanbod op maat? Neem contact met ons op: academie@contacthond.nl
Special: Inzet therapiehond voor kind/jeugd

Een van de mooiste doelgroepen om een therapiehond in te zetten wordt gevormd door jongeren. Zij profiteren bij uitstek van de ongedwongen en niet oordelende setting die een hond met zich meebrengt. In deze workshop leer je welke specifieke aandachtspunten deze doelgroep met zich meebrengt voor wat betreft het welzijn van jouw hond en het type oefening dat je kunt doen. Op welke manier kan je het beste je hond inzetten zonder dat deze overbelast of overvraagd wordt. Welk oefenmateriaal is het meest geschikt en wat kan je daarmee? Je werkt in deze workshop met je eigen hond.

Extra informatie:

Locatie: Vijfhuizen
Kosten: 455 euro ex BTW
Duur: 3 dagdelen (13:00 u - 16:00 u)

Voorwaarden:

  • Je hebt de basismodule Therapiehondbegeleider afgerond of een vergelijkbare cursus gedaan.
  • Je hond is minimaal 6 maanden pud oud en sociaal naar andere honden.

"Veel geleerd, vooral over hoe je precies je programma voor jongeren coaching met een hond op- en uitbouwt"

- Erica, jongerenwerker –


Special: Inzet therapiehond voor ouderen

Er is veel vraag naar de inzet van therapiehonden voor ouderen. Vooral mensen met dementie kunnen baat hebben bij een bezoek van een therapiehond. In deze workshop leer je wat de specifieke aandachtspunten zijn voor deze doelgroep. Welke oefeningen zijn geschikt om met deze doelgroep te doen en welke eisen stelt dit aan je hond? We werken in kleine groepjes, zodat je veel kunt oefenen.

Extra informatie:

Locatie: Vijfhuizen
Kosten: 455 euro ex BTW
Duur: 3 dagdelen (13:00 u - 16:00 u)

Voorwaarden:

  • Je hebt de basismodule Therapiehondbegeleider afgerond of een vergelijkbare cursus gedaan.
  • Je hond is minimaal 6 maanden oud en sociaal naar andere honden.

"Zo veel inspiratie opgedaan die ik nu kan gaan toepassen. Vooral de inzet hondenpuzzels en de verschillende manieren om dit toe te passen waren erg leuk"

- Leonie ,activiteitenbegeleidster –

Special: Hond in de klas

Overweeg je om op jouw school of in jouw klas een hond in te zetten?  Dan is deze driedaagse cursus voor jou! Er komt namelijk best wat bij kijken om een hond op school in te zetten. Hoe hou je het welzijn van de hond in de gaten? Hoeveel uur werkt hij? Wie is verantwoordelijk voor hem? Waar maak je een rustplek? Hoe laat je leerlingen interactie met de hond hebben en wat past bij de hond? Is je hond meer geschikt voor 1-op-1-interacties of kan hij ook het werken in een groep kinderen aan? In deze driedaagse cursus gaan we op al deze vragen in. Je sluit de cursus af met een praktijkopdracht die je samen met je eigen hond doet.

Extra informatie:

Locatie: Vijfhuizen
Kosten: 455 euro ex BTW
Duur: 3 dagdelen (13:00 u - 16:00 u)
Maximaal 6 deelnemers
Data 2022: oktober

Voorwaarden:

  • Je hebt de basismodule Therapiehondbegeleider afgerond of een vergelijkbare cursus gedaan.
  • Je hond is minimaal 1 jaar oud en sociaal naar andere honden.

"Ik had er nooit bij stil gestaan wat een belasting het voor mijn hond is om in de klas aanwezig te zijn elke dag. Ik weet nu veel beter waar ik op moet letten en heb concrete tips om het welzijn van mijn hond te bewaken"

- Rachelle, leerkracht basisonderwijs -

Special: Inzet bij stress-burn-out

Werken met een hond kan veel inzicht geven in het gedrag dat heeft geleid tot een burn-out. De lat te hoog, of geen nee kunnen zeggen. Je overal verantwoordelijk voor voelen. Zaken die nog al eens een rol spelen bij mensen met een burn-out. Met de juiste oefeningen kan een hond op een laagdrempelige en speelse manier feedback en inzicht geven.
In deze korte cursus leer je op welke wijze je jouw hond op verantwoorde wijze in kan zetten als coaching tool.

Extra informatie:

Locatie: Vijfhuizen
Kosten: 455 euro ex BTW
Duur: 3 dagdelen (16:00 u - 19:00 u)

Voorwaarden:

  • Je hebt ervaring met de doelgroep
  • Je hond is minimaal 6 maanden oud en is sociaal naar andere honden

"Ik heb zo veel geleerd in deze korte cursus bijna te veel op op te noemen. Dank voor alle mooie inzichten."

- Hennie, arbeidsconsulente -

Contacthond is aangesloten bij:
Contacthond is geaccrediteerd door:
AANMELDEN / INFO
Het formulier is verstuurd. We nemen zo spoedig mogelijk contact met je op!
Oeps! Er is iets misgegaan. Kan je het nog een keer proberen?