Stageplaats Honden

  Stichting Contacthond biedt in haar centrum in Vijfhuizen (NH) een voor Nederland unieke  vorm van dagbesteding aan waarbij therapiehonden de hoofdrol spelen. Onze deelnemers zijn mensen van 18 jaar en ouder met GGZ problematiek. Zij hebben gedurende de dag (van circa 09:30 - 15:00 uur) op allerlei manieren interactie met de honden, van meehelpen met verzorging tot lange of korte wandelingen. De honden fungeren als sociaal bindmiddel, als motivator en brengen rust. Veel deelnemers worden ook begeleid bij het maken van hondenspeelgoed of hondenriemen en halsbanden, dat via de webshop wordt verkocht. Afgezien van een activiteitenbegeleider is er dagelijks altijd minimaal een gediplomeerde hondenbegeleider aanwezig om het welzijn van de aanwezige therapiehonden te waarborgen. Een team van vaste vrijwilligers helpt dagelijks mee. Binnen dit team is regelmatig plek voor een of meerdere stagiaires. .  

  WAT GA JE  DOEN

  Als stagiair Honden ondersteun je onze hondenbegeleiders bij de dagelijkse taken rondom onze therapiehonden in Vijfhuizen. Je gaat mee om de honden 's ochtend op te halen en naar het centrum te brengen. Gedurende de dag wordt het welzijn van de honden nauwgezet in de gaten gehouden. Je ondersteunt de deelnemers bij diverse activiteiten met de therapiehonden. Lange wandelingen maar ook korte trainingssessies met de honden staan op je agenda. Je wordt daarbij begeleid door een zeer ervaren honden instructeur van Contacthond. Daardoor kan je je verder bekwamen in de verzorging van honden maar vooral ook op het gebied van hondengedrag en training. Schoonmaken en opruimen op het eind van de dag hoort ook bij dit werk en dat doen we met zijn allen, dus ook met jou!

  WIE BEN JIJ
  • Je bent een mensenmens die dol is op honden
  • Je volgt een relevante opleiding/specialisatie. Bijvoorbeeld Diergezondheid en Management (Aeres Hogeschool in Dronten), Dier Management (van Hall Larenstein), of de minor Dieren in Therapie en Coaching (Aeres Dronten).
  • Je voelt je goed bij 1 op 1 werk, maar ook in een groep weet je je draai makkelijk te vinden
  • Je bent een opgewekte persoonlijkheid en hebt geen moeite je hoofd koel te houden als de omstandigheden dat vereisen.
  • Je bent graag buiten en niet bang voor wat regen of een paar modderpoten op je schoot
  • Je bent leergierig en staat open voor nieuwe methoden van hondentraining
  • Je bent beschikbaar voor minimaal 2 dagen in de week en voor een periode van minimaal 4 maanden
  WAT WIJ  BIEDEN

  Je krijgt de kans om enorm veel over hondengedrag en hondentraining te leren in een voor Nederland unieke werksetting. Je komt in een klein gezellig team terecht met gedreven medewerkers. Afhankelijk van jouw interesse kan je af en te ook meekijken en leren over andere diensten die we rondom onze therapiehonden aanbieden. Binnen onze eigen Academie kun je workshops volgen op het gebied van AAI.

  INTERESSE

  Klinkt bovenstaande als muziek in je oren? Stuur dan een e-mail naar info@contacthond.nl  met daarin je cv en een motivatie waarom je bij ons stage wilt lopen.