Coordinator Dagbesteding Vijfhuizen m/v voor 26-32 u/wk

  Stichting Contacthond biedt in haar centrum in Vijfhuizen (NH) een voor Nederland unieke  vorm van dagbesteding aan waarbij therapiehonden de hoofdrol spelen. Onze deelnemers zijn mensen van18 jaar en ouder met GGZ problematiek. Zij hebben gedurende de dag (van circa 09:30 - 15:00 uur) op allerlei manieren interactie met de honden, van meehelpen met verzorging tot lange of korte wandelingen. De honden fungeren als sociaal bindmiddel, als motivator en brengen rust. Veel deelnemers worden ook begeleid bij het maken van hondenspeelgoed of hondenriemen en halsbanden, dat via de webshop wordt verkocht. Afgezien van een activiteitenbegeleider is er dagelijks altijd minimaal een gediplomeerde hondenbegeleider aanwezig om het welzijn van de aanwezige therapiehonden te waarborgen. Een team van vaste vrijwilligers helpt dagelijks mee en we hebben meestal ook een paar stagiaires. Kortom: een super gezellig team en een stuk of 7 honden staan dagelijks klaar om er voor de deelnemers een fijne dag van te maken.  
  Verdergaande professionalisering van de organisatie en groei van de dagbesteding maakt dat we een nieuwe functie beschikbaar hebben van  Coördinator dagbesteding.

  WAT GA JE  DOEN

  Als Coördinator dagbesteding ben je in ons centrum in Vijfhuizen voor wat de dagbesteding betreft echt de spreekwoordelijke spin in het web. Een deel van je uren werk je volgens vast dienstrooster ‘op de groep’ (dinsdag en donderdag), de overige uren deel je zelf in. Een belangrijk gedeelte van je functie richt zich op het soepel laten draaien en managen van de dagbesteding. Je overziet de werkzaamheden van de medewerkers en vrijwilligers en stuurt deze aan en/of bij. Je fungeert daarbij als vraagbaak en coach met betrekking tot lastige casussen. Indien nodig grijp je in en herziet werkprocessen. Je onderhoudt lopende contacten met zorgverleners en zorginstanties en initieert nieuwe nuttige contacten. Je signaleert kansen voor Contacthond voor bijvoorbeeld de werving van nieuwe deelnemers en hebt hier een voortrekkersrol in. Je denkt proactief mee over de haalbaarheid van uitbreiding van het activiteiten aanbod en inventariseert wat de voorwaarden daarvoor zijn. Omdat Contacthond met een zorgkantoor samenwerkt zijn veel administratieve zorgtaken -waaronder het regelen van wmo (her)indicaties, tussentijdse rapportages en opstellen van zorgplannen- uitbesteed. Heel fijn want dat betekent dat jouw administratieve papiertaken bij Contacthond min of meer beperkt zijn tot het verwerken van nieuwe aanmeldingen na intake-gesprekken en tot de communicatie met zorgcoaches en het zorgkantoor.
  Kortom: Een droombaan tussen de honden waarbij je je eigen winkel runt en je voor een groot gedeelte je tijd flexibel in kunt vullen.

  WIE BEN JIJ
  • Je bent een door de wol geverfde zorgprofessional en een echt mensen-mens die toe is aan een uitdagende nieuwe stap (…en honden vind jij natuurlijk ook heel leuk!).
  • Je hebt een relevante zorg achtergrond (bijvoorbeeld Social Work, Welzijnswerk, pedagogiek of SPW) en ruime ervaring met mensen met GGZ problematiek (angststoornis, autisme, depressie, verslaving).
  • Een coachende rol is op je lijf geschreven en je weet het beste uit mensen te halen. Daarbij schuw je niet om  een flinke dosis humor te gebruiken.
  • Je bent een krachtige persoonlijkheid en hebt geen moeite je hoofd koel te houden als de omstandigheden dat vereisen. Mensen weten wat ze aan jou hebben. Je kunt goed mee bewegen met andere mensen zonder je eigen grenzen over te gaan.
  • Communicatief ben je sterk, je gaat moeilijke gesprekken niet uit de weg en ziet het eerder als een uitdaging om tegengestelde belangen te verenigen. Problemen pak je voortvarend op met als doel een structurele oplossing.
  • Je hebt een scherp oog voor kansen en mogelijkheden. In plaats van beren op de weg zie jij vooral leuke nieuwe uitdagingen die nog uitgewerkt moeten worden.
  • Je vindt het heerlijk dat geen dag hetzelfde is, bent een energieke doorpakker en je kunt snel schakelen als de situatie daar omvraagt.
  WAT WIJ  BIEDEN

  Een verrassend flexibele en uitdagende baan voor 26-32 uur per week bij de meest aaibare non-profit van Nederland. In Vijfhuizen werk je in een inspirerend en gezellig team van werknemers en vrijwilligers.
  Je krijgt de kans om te werken bij een innovatieve organisatie en aan de groei daarvan bij te dragen.
  Een groot gedeelte van je uren is flexibel in te vullen. Je hebt de mogelijkheid om jezelf verder te ontwikkelen op het relatief nieuwe vakgebied van dierondersteunde interventies (DOI) in de zorgsector. Binnen onze eigen Academie kun je workshops volgen op het gebied van DOI.
  Je start op een jaarcontract met, naar verwachting, aansluitend een contract voor onbepaalde tijd. De functie is ingeschaald in FG 55 van de CAO Gehandicaptenzorg. Afhankelijk van kennis en ervaring komt dit neer op 2700-3798 euro bruto per maand obv een 36-urige werkweek, exclusief 8% vakantie toeslag.

  INTERESSE

  Stuur zsm maar uiterlijk 3 MAART 2021 een e-mail naar info@contacthond.nl  met daarin je cv en een uitgebreide brief waarin je vertelt waarom deze functie jou op het lijf geschreven is.