Kind -en jeugdtherapie
Revalidatie en
activatie ouderen
Stress & burn-out
Dagbesteding
Weerbaarheids-
training
Angst voor
honden
Heeft jouw kind moeite met veranderingen? Gaat je kind straks naar een andere school omdat het gepest wordt? Of loopt je kind tegen andere dingen aan? Wellicht kunnen wij je verder helpen met onze coach trajecten. Spelenderwijs met een hond ontdekken wie je bent en wat je kan.


BULDOG-TRAINING, ONZE WEERBAARHEIDSTRAINING VOOR KINDEREN
 
WAT:
De BULDOG-training is bijzonder. We zetten namelijk de (therapie)honden van Contacthond in om samen met de kinderen te werken aan zelfvertrouwen en eigenwaarde. Een hond veroordeelt niet en nodigt op een speelse en laagdrempelige manier uit tot contact. Omdat een hond op subtiele lichaamstaal reageert, leer je als het ware in de spiegel te kijken naar jezelf. Spelenderwijs wordt zo ontdekt wat nodig is om de hond te laten luisteren naar je en wat nodig is om ‘van je af te bijten’.    

VOOR WIE:
Voor sommige kinderen is leuk met leeftijdgenootjes omgaan niet zo vanzelfsprekend. Ze zijn te verlegen, of sociaal niet vaardig genoeg. Door negatieve ervaringen met andere kinderen raken ze steeds meer het zelfvertrouwen kwijt. Vaak gaat het van kwaad tot erger en worden ze eruit gepikt en gepest. Soms zelfs met fysieke spanningsklachten tot gevolg. Een weerbaarheidstraining waarbij onder andere geleerd wordt steviger in je schoenen te staan met meer zelfvertrouwen is dan een uitkomst.

HOE:
We werken 1 op 1 of in kleine groepjes van maximaal 4 kinderen. Daardoor is er optimale en individuele aandacht voor iedereen. In 8 wekelijkse trainingen van een uur wordt op speelse wijze gewerkt om je eigen kracht te ervaren en te versterken, leren ja en nee te zeggen en om te leren weerbare lichaamshouding en taal te gebruiken. We gebruiken behalve de honden daarbij ook technieken uit o.a. de Rots en Water Training.
Weerbaarheidstraining
“Onze zoon had 6 van de 8 buldog-trainingen gehad toen hij naar een nieuwe school ging.  Alhoewel hij wel wat zenuwachtig was, was hij ook snel weer op zijn gemak. We waren zo verbaasd, we hebben echt een heel ander kind meegemaakt. Hij heeft in korte tijd veel geleerd. Het is ook fijn dat hij nu aangeeft wat hem dwarszit, zodat wij er iets mee kunnen.”

– Deborah, moeder van Marco.
INFORMATIE
LOCATIE:
De BULDOG-trainingen worden in  ons therapie- en trainingscentrum in Vijfhuizen gegeven.

WANNEER:
Neem contact op voor de eerstvolgende data.

KOSTEN:
De kosten voor 8 sessies inclusief telefonisch intakegesprek bedragen 350 euro. De trainers zijn gecertificeerde Rots en Water-trainers, waardoor een deel van deze kosten door sommige zorgverzekeraars wordt vergoed.

AANMELDEN OF INFO: 
Klik hier of op de aanmeldbutton om aan te melden of om vragen te stellen.
MEDIA
Geen (andere) artikelen over Weerbaarheidstraining op dit moment. Bekijk onze blog voor andere artikelen.
Geen (andere) artikelen over Weerbaarheidstraining op dit moment. Bekijk onze blog voor andere artikelen.
AANMELDEN / INFO
Het formulier is verstuurd. We nemen zo spoedig mogelijk contact met je op!
Oeps! Er is iets misgegaan. Kan je het nog
een keer proberen?