Kind -en jeugdtherapie
Revalidatie en
activatie ouderen
Stress & burn-out
Dagbesteding
Weerbaarheids-
training
Angst voor
honden
DAGBESTEDING  Wij weten natuurlijk als geen ander wat de positieve invloed van een hond op het welzijn van een mens is. Daar maken we gebruik van bij onze unieke dagbesteding in ons centrum in Vijfhuizen (NH). Uniek, want bij ons draait alles om de therapiehonden. Onze kernwaarden?
Kleinschalig, zodat er voor iedereen persoonlijke aandacht en ruimte is.
Maatwerk, omdat ieder persoon nu eenmaal uniek is met unieke mogelijkheden.
Rustig, want vanuit rust kunnen we iedereen het beste begeleiden.
Dol op honden? Dan ben je bij ons dus aan het juiste adres. Er is veel mogelijk, en ons motto daarbij is: wees jezelf!

WAT GA JE DOEN?
We vinden het belangrijk dat je doet wat je leuk vindt en dat je dat op een ontspannen manier kunt doen. Er is altijd ruimte om gewoon lekker onder de mensen te zijn en met de honden te knuffelen. Daarnaast kan meegeholpen worden met allerlei aspecten rondom de aanwezige honden, uiteraard aangepast aan jouw behoefte, mogelijkheden en tempo. Van meegaan om de honden met onze bus op te halen, tot de honden helpen uitlaten en borstelen of nieuwe dingen aanleren. Er is altijd genoeg te doen.
Populair is de lange wandeling met de honden die we op een aantal dagen organiseren. Lekker buiten, de wind in je haar, doorstappen met een hond aan je zijde.
Voor wie liever creatief bezig is, hebben we het crea-atelier. Daar wordt van allerlei materiaal hondenspeelgoed en hondenriemen/halsbanden gemaakt, gerepareerd en uiteraard ook getest. 


.

VOOR WIE:
Dagbesteding bij Contacthond is bedoeld voor mensen van 18 jaar en ouder die door bijvoorbeeld een beperking, ziekte of ouderdom moeite hebben met het invullen van hun dag en/of om mee te doen in de samenleving. Dagbesteding is ook mogelijk om mantelzorger(s) te ontlasten.
Contacthond Dagbesteding
"We zijn blij dat we met Stichting Contacthond een unieke dagbesteding kunnen aanbieden in de Haarlemmermeer." 

– Yanna, zorgcoach Stichting de Linde
INFORMATIE
LOCATIE:
De dagbesteding is in ons therapie- en trainingscentrum in Vijfhuizen. 

OPENINGSTIJDEN  DAGBESTEDING:
Van maandag tot en met vrijdag zijn we van 09:00 uur tot  15:00 uur open voor de dagbesteding. Samen overleggen we hoeveel en welke dagdelen je komt.

Ons centrum is gemakkelijk met OV te bereiken, de bushalte is op 3 minuten lopen.
Onder sommige omstandigheden kunnen we mensen ophalen en thuisbrengen. Informeer gerust naar de mogelijkheden.

KOSTEN:
Voor de gemeente Haarlem is Contacthond partner van Buurts. Aanmelden voor dagbesteding kan rechtstreeks bij Contacthond (dagbesteding@contacthond.nl)

Voor de gemeentes Haarlemmermeer, Heemstede en Bloemendaal is Contacthond onderaannemer bij Stichting de Linde. Als er al een  WMO- of WLZ-indicatie voor dagbesteding is, kan je meteen bij Contacthond terecht. En anders gaan we samen met een zorgcoach van Stichting de Linde aan de slag bij de gemeente om een indicatie aan te vragen. Met een indicatie wordt de dagbesteding voor een gedeelte vergoed door de gemeente. Er blijft altijd een gedeelte over dat je zelf moet betalen aan de gemeente, afhankelijk van de hoogte van je inkomen.

Geen indicatie? Dagbesteding is altijd mogelijk als de deelnemer de vergoeding zelf betaalt, bijvoorbeeld uit PGB.

AANMELDEN OF INFO: 
Nieuwsgierig geworden? Maak gerust een afspraak om een kop koffie te komen drinken, rond te kijken en een van de therapiehonden te begroeten. Klik hier of op de  button voor een afspraak of om een vraag te stellen.
MAAK EEN AFSPRAAK
Vul je gegevens in en wij nemen contact met je op voor het maken van een afspraak op onze locatie.
Het formulier is verstuurd. We nemen zo spoedig mogelijk contact met je op!
Oeps! Er is iets misgegaan. Kan je het nog een
keer proberen?