Kind -en jeugdtherapie
Revalidatie en
activatie ouderen
Stress & burn-out
Dagbesteding
Weerbaarheids-
training
Angst voor
honden
ANGST VOOR HONDEN (KYNOFOBIE) Met 2,3 miljoen honden in Nederland zou je denken dat iedereen dol is op deze viervoeters. Maar er zijn eigenlijk best veel mensen behoorlijk bang voor honden. Soms nadat ze een keer gebeten zijn, soms zonder duidelijk aanwijsbare oorzaak. Heel vervelend natuurlijk zo'n fobie voor honden, maar deze hondenangst is meestal goed behandelbaar met onze kynofobie-gedragstraining.

VOOR WIE:
Voor iedereen van 8-80 die echt bang voor honden is bieden we een op maat gemaakt programma. Als je honden zo eng vindt dat het je leven negatief beïnvloedt, kan er sprake zijn van een heuse fobie voor honden. Je kind durft misschien niet meer buiten te spelen of alleen naar school te lopen. Zelf vermijd je wellicht op bezoek te gaan bij vrienden die een hond hebben. Je scant de omgeving voortdurend af op zoek naar honden en krijgt hartkloppingen als je in de verte een hond denkt te zien. Angst voor honden is niet alleen heel vervelend voor jou, het heeft ook een behoorlijke impact op je gezin en omgeving. Wil je van je angst voor honden afkomen? Wil je weer op plekken kunnen komen waar ook veel honden zijn? Lees verder!

EXPERTS:
Bij Contacthond werken professionals die alles weten over hondengedrag en over angst voor honden. Van hen leer je hoe jij de interactie met een hond kunt beïnvloeden. Deze experts begeleiden je in een proces waarbij je stapsgewijs ervaart dat honden minder spannend zijn dan je denkt. Belangrijk in dit proces is dat je met allerlei verschillende honden oefent en niet met maar één specifieke hond. Door met verschillende honden te oefenen, groot en klein, rustig en druk, leer je om te gaan met alle honden. Ook daar ligt natuurlijk onze grote kracht: we hebben ruim 35 verschillende goed getrainde therapiehonden voor je om mee te oefenen. Onze experts zorgen ervoor dat jij straks weer de regie hebt over je leven en gewoon over straat langs honden durft te lopen!

HOE WERKT  HET: 
Extreme angst voor honden is goed te behandelen met cognitieve gedragstraining waarbij gebruik wordt gemaakt van systematische desensitisatie. Samen met psychologen is een effectief programma ontwikkeld dat we al jaren met succes toepassen. We maken een programma op maat waarbij we iedere week een stapje verder met je gaan en het wat spannender wordt. We beginnen zonder hond. Dan, als jij eraan toe bent, is er een hond aanwezig die je in de andere ruimte vanachter glas kan observeren. We werken er langzaam naartoe dat je in een afgesloten ruimte met een rustige hond kunt zijn en interactie met de hond durft te hebben. En in de laatste fase van het programma ga je al het geleerde in de praktijk brengen met andere honden, zowel bekende als onbekende honden. Binnen, en buiten in het park. Gedurende het programma leer je van onze experts over hondengedrag. Waarom honden blaffen en wanneer, hoe maak je veilig contact met een hond en hoe houd je een hond het beste uit je buurt. We begeleiden je iedere week met oefeningen rondom datgene waar je bang voor bent. Alles in jouw tempo. Samen zorgen we ervoor dat je de regie weer terugkrijgt en zonder angst kunt leven en bewegen in een wereld met honden.
Neem gerust contact met ons op om te bespreken wat de mogelijkheden zijn voor jou.
Lees hier het aangrijpende verhaal van Rachelle en hoe zij bij Contacthond over haar angst voor honden heen kwam.
INFORMATIE
LOCATIE:
Het kynofobieprogramma wordt gegeven in en rondom ons therapie- en trainingscentrum in Vijfhuizen. 

DATA en TIJD:
In overleg wordt een startdatum bepaald en worden de sessies ingepland op een doordeweekse dag. Een sessie duurt steeds tussen de 45 en 60 minuten.
Gemiddeld zijn er 10-12 sessies nodig om flinke stappen te maken naar een angstvrij leven.

KOSTEN PER 1 Januari 2022:
Intakegesprek €50
Gedragstraining €79 per sessie inc. BTW (circa 60 min).
Is je angst het directe gevolg van een (recent) bijtincident? Grote kans dat ons kynofobieprogramma dan vergoed wordt door de WA verzekering van de eigenaar van de hond die je gebeten heeft.


AANMELDEN OF INFO: 
Klik hier of op de aanmeld button om aan te melden of om vragen te stellen.
AANMELDEN / INFO
Het formulier is verstuurd. We nemen zo spoedig mogelijk contact met je op!
Oeps! Er is iets misgegaan. Kan je het nog een
keer proberen?