Kind -en jeugdtherapie
Revalidatie en
activatie ouderen
Samenwerking  zorgprofessionals
Dagbesteding
Weerbaarheids-
training
Angst voor
honden
SAMENWERKEN Ben je therapeut, coach of een andere professional uit de zorg- of onderwijssector en geïnteresseerd in de inzet van onze therapiehonden? Neem dan gerust contact op. We verkennen en bespreken graag de mogelijkheden voor een samenwerking.

ZO WERKT HET:
Stichting Contacthond werkt samen samen met diverse zorginstellingen, zorggroepen, ziekenhuizen, praktijken en scholen voor bijzonder onderwijs op diverse locaties in Nederland. Een samenwerking houdt in dat een gecertificeerde hondenbegeleider van Contacthond met een paar therapiehonden gedurende een afgesproken periode en op een vast dagdeel wekelijks langskomt en de honden aanstuurt tijdens de inzet bij reguliere therapie- of coachingsessies. De samenwerkingspartner selecteert de cliënten, levert de therapeut, bepaalt het therapiedoel en leidt de sessie. Samen met de zorgprofessional wordt een individueel behandelplan opgesteld voor de cliënt met de therapiehond als hulpmiddel. Onze hondenbegeleiders sturen niet alleen de therapiehond aan, maar zijn intern opgeleid om de juiste oefening met de hond aan te bieden om optimale resultaten te behalen, en om het welzijn van de hond te waarborgen.

EFFECT HOND:
Mensen kalmeren in de aanwezigheid van een hond meestal aanzienlijk.
Hartslag en bloeddruk dalen, evenals de hoeveelheid stresshormonen.  Een hond nodigt uit tot contact en (inter)actie. Zo krijg je dus clienten letterlijk en figuurlijk in beweging. Oefenen met een hond is laagdrempelig omdat het primaire gedrag van de hond door clienten wordt ervaren als niet (ver)oordelend. Dat creëert meteen een veilige setting om te oefenen. Een hond reageert bovendien onmiddellijk op subtiele veranderingen in lichaamstaal. Daardoor is het niet alleen leuk en laagdrempelig om met een hond te oefenen. Het is ervaringsleren in optima forma omdat je onmiddellijk ziet wat het effect is van je eigen gedrag.

DOELGROEP:
Therapiehonden van Contacthond zijn inzetbaar voor iedereen, jong of oud, met een hulpvraag op het emotionele, sociale, fysieke of cognitieve vlak. Voorafgaand aan de inzet van een therapiehond wordt wel gekeken of er sprake is van een contra-indicatie. Bijvoorbeeld overmatige agressie, allergie of angst voor honden.
Samenwerkingen Contacthond
INFORMATIE
MOGELIJKHEDEN:
De mogelijkheden voor inzet van een therapiehond van Contacthond zijn legio. Een therapiehond is immers een heel breed inzetbaar en krachtig hulpmiddel. Daarom zijn de therapiehonden een toegevoegde waarde voor diverse  disciplines, zoals speltherapie, psychotherapie, fysio- en ergotherapie, logopedie en psychomotore therapie.

KOSTEN:
Een eerste pilotproject op uw locatie kunnen we in de meeste gevallen kosteloos aanbieden. Daarna is aan de inzet van onze therapiehonden een vergoeding verbonden. De hoogte van de vergoeding hangt af van veel factoren. Soms is ook alternatieve financiering mogelijk, bijvoorbeeld omdat de doelgroep makkelijk gesponsord kan worden vanuit Contacthond. We onderzoeken graag samen de mogelijkheden.

AANMELDEN OF INFO: 
Nieuwsgierig geworden? Maak vrijblijvend een afspraak.
MAAK EEN AFSPRAAK
Wij nemen z.s.m. contact met je op voor het maken van een afspraak.
Het formulier is verstuurd. We nemen zo spoedig mogelijk contact met je op!
Oeps! Er is iets misgegaan. Kan je het nog een
keer proberen?